Ordning och reda!

Jag brukar säga att ommöblering och halvöppna dörrar, betraktar jag som mordförsök. Denna vecka har jag stått för dom flesta mordförsök själv. Vi byter kök. Att jag inte ser är en påfrestning både för mig och för dom jag lever med. Mattor bör ligga där dom ska. Jag använder dom för att med fötterna veta var jag är. Att flytta mina grejor är också en dödssynd, flytta min mobil en halv meter och den är för mig borta.

Min mamma ler nog förvånat i sin himmel när hon ser att jag blivit ordningsam. Jag gillar att laga mat, därav köksbyte. Lådor istället för skåp hjälper till att ha ordning. En riktig utmaning har varit att hitta spishäll, ugn, micro och diskmaskin med vred och knappar. Jag är inte kompis med menyer och touchknappar. Men nu har jag lyckats och ser fram emot att laga mustiga höstgrytor. Frugan säger att jag måste göra ordentligt med matlådor till henne om jag ska få åka på mina kurser i höst.

Ordning och reda ute i samhället kan vara tillgänglighetsanpassning. Detta kan bli tokigt. Jag har på min vårdcentral efterfrågat att få ett ledstråk från entrén till kassan. Då slipper jag ha en brottningsmatch med diverse rollatorer och kafébord. Men nej, dom sa glatt att nu har dom tillgänglighetsanpassat sig. Nu kan jag känna utefter väggarna och på punktskrift få reda på både städförråd och elcentraler. Rollatorerna är dock fortfarande lika ilskna.

Kommunen har storsatsat med hjälp av EU-bidrag på våra övergångsställen. Nedfasade kanter, ljusa plattor så släta jag inte hittar dom med käppen. Till råga på allt finns det övergångsställen som är åtgärdade bara på en sida av gatan.

Många tokigheter kan man råka ut för. På sjukhuset Näl, har man fina ledstråk från entrén. Men oj när jag skulle ta mig till hjärtmottagningen. Plötsligt tar det bara slut och man kan få springa runt en rund grej tills man blir helt slut.

Jag bliiir sååå trött …

3 svar på ”Ordning och reda!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *