Blommor o blader

Här va de blommor o blader. O vackra gossar i långa rader.
Det där med gossar var bara ljug. Men blommor och blader tycker jag om. Men bor man i Bohuslän och har en tomt om 154 kvadratmeter och huset täcker 90 av dessa så är man hänvisad till krukor. Det går ju mot höst och jag har massor av krukväxter som ska övervintra i vårt uterum. Det börjar bli trångt, växter har en benägenhet att växa speciellt om man hotar med papperskorgen då och då. De räkmackor vi brukar njuta av i uterummet är starkt hotade av utrymmesskäl. Som jag ser det har jag två val, antingen börja odla bonzaiträd eller bygga ut uterummet. Ivrigt påhejad av min fru blev det alternativ nr 2. Detta är mitt nästa stora projekt här hemma. Glaspartier och takplast anländer på onsdag. Så ännu en gång får jag använda tumstocken med punkter på.

De växter jag tycker bäst om är de som luktar gott eller de som jag har en minnesbild av i huvudet. Först på våren blommar persikoträdet – det luktar ljuvligt. Sen följer citrusträden. Men som sagt nu blir det vintervila. Och jag ser fram emot nästa säsong

Nu till något helt annat.
Tita (ledarhunden) och jag tränar på våra rundor men precis som med min fru så är vi inte helt överens om vem som bestämmer.

Gubbarna och jag har kommit ytterligare en bit på väg med ekan. Dock brann Stures magnifika konstruktion för att koka spant i. Som tur hann vi klart. Och några fler båtar har vi inte tänkt oss. Vi har även hållit föredrag om vårt båtprojekt i Kungshamns Folkets hus. Den lilla filmen som jag länkade till i förra bloggen fick applåder.

Ha de gött!

Uterummet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *