Drömmen om ett samhälle som är till för alla

Viktoria i stadsmiljö i Göteborg

Samhället ska vara öppet för alla, men det är inte så idag. Det är bara för vissa folk. Det är orättvist! 

Jag är trött. TRÖTT på att det svenska samhällets resurser inte räcker till. Utomhusplatser, inneplatser, offentliga platser är inte till för alla. Alla gånger jag är ute på restaurang, café, krog, bar, salonger, matbutiker, toaletter, parker, skog, badplatser, spa, möten, affärer, lägenheter, hus, gym och med mera så finns det hinder. 

Det gör att vi funktionshindrade inte kan göra samma saker som om vi kunde gå. Detta måste ändras snarast, politiker. LYSSNA PÅ OSS FÖR EN GÅNGS SKULL! 

Jag vill att det blir ändring på detta NU NU NU I ÅR! Det måste bli mer handikappvänligt, för mina hjul är lika mycket värda som era ben!

Jag älskar att shoppa och kolla runt på stan, tar gärna en fika och en matbit någonstans. Men det är problematiskt för oss att kunna leva ett socialt liv på grund av Sveriges begränsningar av handikappanpassningar. 

Om nu företagarna på stan vill tjäna pengar, så varför inte göra det mer tillgängligt för oss alla att spendera våra pengar hos dem? Bygg ramper och hissar, snälla. Jag hatar trappor och ser dom i mina mardrömmar! 

Jag vill även poängtera att det är problem med bussar och spårvagnar i min stad och i hela Sverige.

Jag önskar mig ett friare samhälle där jag kan resa fritt utan extremt långa väntetider och begränsningar. Jag måste vänta på en handikappanpassad buss eller spårvagn, en som inte är trasig och en som inte redan är ockuperad av någon annans hjul eller ben! 

Vad tycks om en utökad rullstols- och barnvagnssektion? Så vi alla får plats.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *