Alla vill ju gå och handla själv på mataffärer!

Matbutiker jag går till är ICA SUPERMARKET OLSKROKEN, ALLA ICA MATBUTIKER I GÖTEBORG, WILLYS, LIDL NETTO, HEMKÖP, COOP Ö&B OCH ANDRA MATBUTIKER. MEN MEST BRUKAR JAG GÅ TILL ICA SUPERMARKET DÄR JAG BOR I OLSKROKEN.

Entrén är öppen och alla kan gå in och köpa mat. När jag går in och handlar så är problemet direkt på plats. Pantmaskinerna, miljömaskiner är för långt upp på väggarna. Kundvagnar och kundkorgarna är inte anpassa för oss  som sitter i rullstol. Istället vill vi ha ett mer smidigare sätt så att alla kan gå och handla det vi vill utan hinder. Man kan montera kundkorgar som går att smidigt fästa på antingen en rullstol eller en permobil.

 

Inne i butiken är det inte anpassat, totalt värdelöst. Tillgängligheten i alla dessa mataffärer är inte tillräcklig. Hyllor, frysdiskar, frysboxar, dörrar in till frysvarorna är bra men inte anpassade för oss som sitter i rullstol och dem som går. ALLA NÅR INTE VARORNA, PGA ATT DET ÄR PLACERADE FÖR HÖGT UPPE PÅ HYLLORNA.

Alla kan faktiskt inte nå upp till dessa varor.

Alla har inte lika bra förutsättningar som jag har, då jag har assistans dygnet runt. Lösningen skulle vara att installera hyllor/frysdiskar som är höj- och sänkbara!!!!!!!!!!!!!!!!!!

När vi alla ska till kassan så är det alltid problem med att lägga varorna på kassabandet, vid betalning och vid packning. Hela kassan skulle kunna anpassas till det bättre, om den exempelvis var sänkbar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *