Kommittén

 Är det någonting som jag hela tiden får påminna mig om mellan varven så är det att göra det enkelt… för mellan mina öron så bor det ju som jag säkert redan har sagt någon gång en hel jävla kommitté… massor av olika röster som gör det bästa för att överrösta varandra.

Ser mig själv som en klok och förståndig människa… men… ja det finns ett men… när mina känslor tar över och jag flyttar in mellan mina egna öron så går det snabbt för mig att tappa all kontakt med mitt förstånd… enkla saker som jag inte har några problem att förstå i vanliga fall kan helt plötsligt bli komplicerade… ta till exempel det här med mitt förhållande till droger.

När jag är i balans har jag inga problem med vissa självklarheter… som att om jag inte dricker sprit så blir jag inte full… eller om jag struntar i att peta i mig knark så blir jag inte påtänd… enkelt eller hur?

Men om jag mår skit och börjar isolera mig så kan det ändå dyka upp hur konstiga tankar som helst mellan mina öron… kommittén som då sitter i ett ständigt högljutt sammanträdde har vissa röster som gör sitt bästa för att lura mig om motsatsen… och manipulerar mig att tro att jag kan fixa att ta ett glas vin… trots alla bevis på motsatsen… jag är som sagt inte killen som dricker ett glas vin… jag dricker för att bli full… punkt slut.

Tack och lov har jag ett trix som alltid funkar när dessa tankar kommer på besök… eller om jag skulle få ett drogsug… jag ringer en vän… berättar sanningen… och får ganska omedelbart kontakta med mitt förstånd igen… jag ÄR och kommer ALLTID att förbli en hopplös alkoholist och narkoman… och för en sådan är lösningen väldigt enkel… ta inte den där första drogen… vad som än händer.

Det ställningstagandet får tyst på kommittén mellan mina öron… åtminstone i den frågan… kommittén… ja den hittar naturligtvis snabbt på något annat att diskutera… och jag blir mest bara trött på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *