Familjesjukdom

 Är av den bestämda åsikten att mitt missbruk av droger drabbat hela min familj och vill påstå att beroendet är en familjesjukdom som drabbar så otroligt många fler än den som missbrukar.

Att växa upp med en alkoholist eller narkoman i familjen är ingen trygg uppväxt… många har berättat för mig att man inte velat ta hem sina kompisar av rädsla för den otrygghet det innebär att inte riktigt veta vilket humör alkoholisten är på… och att hela tiden behöva anpassa sig efter någon annans mående är ju snudd på känslomässig tortyr.

Jag tänker ofta på hur många gånger jag lovade min omgivning guld och gröna skogar… att det som hade hänt (vad det än nu kunde vara) aldrig skulle hända igen… nästa gång skulle det bli annorlunda… och hur jag trots att jag svikit min familj hur många gånger som helt kunde bli förbannad över att man inte litade på mig… suck… snacka om självcentrering.

Drömmer om ett samhälle där vi vågar lyfta den här problematiken… där jag slipper gå omkring och bära på någon annans hemligheter… där det räcker att jag tar ansvar för min egen skit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *