Annons i tidningen!

Lusthus i trädgård i vita färger

Man skulle kunna tycka att det inte är så märkvärdigt eller svårt att få ut en annons i tidningen att någon avlidit. Men även den biten är rätt så stor, det är ganska mycket som man ska tänka på. Även om man överlåter själva insättandet av annonsen till begravningsbyrån så är det en del egna beslut att ta. Man ska med annonsen ge information om hur upplägget ser ut, man ger information om tid och plats. Det ska vara bestämt innan annonsen skrivs.
Man lämnar information om eventuell minnesstund efteråt eller att akten avslutas i kyrkan, kapellet eller annan plats.  Ska även tydligt stå med kontaktuppgifter till begravningsbyrån eller annan ansvarig för den eventuella träffen efteråt och var blommor kan skickas.
Det kan även stå med, istället för blommor tänk på …. fonden eller annan välgörenhet.
Om det är speciell klädsel eller valfri klädsel.
Det bör också framgå i annonsen hur den avlidne har lämnat oss. Hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad. Har efter lång tids sjukdom stilla somnat in.
Så vill man i de flesta fall även ha med en fin dikt. Förslag finns hos begravningsbyrån, men det kan också vara så att man vill ha med något personligt som man själv har skrivit. Det gäller även med bilden. Vill man ha en bild som berättar något om den döde? Det finns många yrkes/ hobby relaterade bilder att välja på. Man kanske vill ha en personlig bild på den avlidne, husdjur med mera.
Man kan enligt lag inte neka någon att komma på en begravning. I en del fall så står det att begravningen har ägt rum i stillhet, inom den närmsta kretsen.

 

Engång blir allting stilla,
engång får allting ro
Ej något skall förvilla,
min själ på kvällens bro.
Pär Lagerkvist

Vita liljor

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *