Finns det tillfälligheter?

Stenkyrka och en grön björk

 

Undrar varför man tänker att allt är tillfälligheter att allt har en mening. Känns lite så nu. Haren som rusade över lunden med raska hopp, den lilla påfågelfjärilen som satt där bredvid mig på restaurangen. Den lilla fågeln som hoppade på gravstenarna och stannade till här och där. Eller min syster Ewas lilla fågel som varje morgon kommer och sjunger utanför hennes hus. Undrar om det egentligen handlar om att man har så förstärkta sinnen, att man lägger märke till sådant som man normalt i sin stressade vardag inte ser. Eller är man så skör och känslig att allt liksom blir vackert, ungefär som passa på nu för imorgon kan det försvinna.

Hare i minneslunden
Jag var en hel del i minneslunden innan min syster lades där. Jag tog en del bilder och får känslan att jag fick med platsen som hon senare lades på,precis som att jag valde den platsen. Man får inte reda på den fysiska platsen men ibland tar känslan överhand.

Vacker vit svan
Lika märkligt är det att jag åkte till en sjö för att se om det var några svanar där den 9 maj (20 dagar före min systers död) Där fanns en svan och hans flickvän hade blivit skjuten. Där fotade jag massor av sorgsna bilder, men hallå blev jag påverkad av svanen? Då tog jag bland annat himmel björk bilden som jag sedan använde till programbladet, tog korten på  kyrkan bredvid och blomsterarrangemangen vid den lilla bäcken. Nu i efterhand så känns det som en illavarslande föraning om det som komma skall.

 
”Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan.
Det besöket glöms och livet fortsätter.
Men kostymen sys i det tysta”
Tomas Tranströmer

 

Ängel

Saknar min pappa lite extra idag då det är hans födelsedag. Jag hade gärna velat låna honom och ta en kaffe på bänken vid sjön. Men det blir en mental fika med honom i stället.

Vilobänk vid sjö

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *