49. MORR!

Jag tror att varenda transperson kan skriva under på att samhället och den rådande normen som härskar, har ställt till problem i allt från liten skala till monumental omfattning.

Att leva som cis-person innebär extremt stora privilegier som denna person normalt inte reflekterar över. Allt liksom bara flyter på. Bemötandet inom vården, på idrottsanläggningar, i omklädningsrum, i affärer, hos myndigheter…ja till och med i telefon….allt detta är enklare.

Som transkvinna får jag ofta i telefon förvånade reaktioner tillbaka när jag säger mitt namn. Då fräser jag ibland till med att ”Om du undrar över min röst så kan jag säga att jag är transperson!” …då brukar den personen mjukna och be om ursäkt. Men det tröttar ut!

Sedan att aldrig kunna slappna av för att hela tiden vara beredd på att stålsätta sitt inre för vilket bemötande som nu må komma när jag är ute på stan. Det tar på krafterna att vara i beredskap. Detta behövde jag ju aldrig när jag var Micke. Skillnaden är enorm!

Men nu som Milla så önskar jag inget hellre än att bara få vara ifred. Ifred från allas blickar. Visst, nyfikna kan folk få vara…men att stirra elakt, fnissa eller rent av peka finger och skratta (jo, det har hänt…på ICA på Ale Torg). Jävla misslyckade pucko till halvfet snubbe som gjorde det. Han hade dessutom med sin dotter. Stackars dotter som har en sådan far med sådana värderingar. URK!!!!

Sen när jag är i full beredskap och det kommer fram en god människa och ger mig ett leende eller säger hej glatt och vandrar vidare…då skakas jag om! Detta var jag jag inte beredd på. Behöver ofta stanna upp då och känna efter. HIMMEL vilken värme som detta möte skapade i mig. Gud välsigne dig du underbara medmänniska!

Om ni som hatar och hånar FÖRSTOD vilken skada ni gör på andra levande individer! Sover ni bättre om ni vet att ni har varit ett rövhål? Mår DU bättre som människa om du har tryckt ner någon annan? Isåfall så ska du veta att jag tycker att du är en ryggradslös amöba som krälar runt i din egen avföring och att du inte har något att tillföra det här samhället. Ja jag tycker så om dig för om du tycker om att trycka ner andra så är du inte värd att bli betraktad som något annat.

Människan är så primitiv! Att vi har överlevt fram tills idag är helt otroligt!  Vi lever på samma planet, andas samma luft, delar samma sol, är beroende av samma dricksvatten. Allt vi gör påverkar varandra och klimatet där vi bor. Och vi har ALLA rött blod! Så VARFÖR ska det vara så svårt att ge varandra en KRAM och samsas och se varandra som unika människor som vi alla har något att bidra med. Ur olikheterna byggs det SANN och ÄKTA styrka. Likformighet har ALDRIG varit det som överlever, inte enligt naturens lagar. Det likformiga dör ut. Det likformiga är svagt.

Jag blir så fruktansvärt förbannad över alla de trångsynta idioter och drägg där ute som tycker att de är guds gåva till mänskligheten och trycker ner alla som inte är som de. Jag vill SPOTTA på er!

Tack för ordet!