Fick åka till Uppsala för strålbehandling

Fysikerna skulle nu strålplanera för min tumör; hur strålningen skulle utföras så att hela tumören blev behandlad och dessutom jämföra de två olika strålningsmetoderna. En strålningsmetod bygger på protoner (finns bara finns i Uppsala) och en annan på futoner som är traditionell strålning. Fördelen med protoner att man kan få strålningen att sluta på ett visst djup medans futoner går rakt igenom och då kan skada frisk hjärnvävnad. När planeringen var klar skulle läkare diskutera vilken behandling jag skulle få.

Nästa besked jag får är en kallelse från Skandionkliniken i Uppsala, jag skulle infinna mig där på måndagen och fick kallelsen onsdagen i veckan innan. Nu blev jag både orolig och irriterad, kunde ingen från onkologen berättat att jag skulle till Uppsala? Och varför var det panik nu, varför skulle jag dit så snabbt? Dessutom hur skulle jag komma till Uppsala och bo på hotell i 6 veckor?

Skandionkliniken ligger inte på sjukhusområdet så man är hänvisad till ett hotell under sin behandling. Med mitt rörelsehinder är det omöjligt att resa med tåg med packning. Jag skulle inte heller kunna åka hem under helgerna. Detta var inget onkologen hade tänkt på.

Det blev klart att jag skulle få sjukresa till Uppsala, men hur skulle den gå till? Jag åker ofta färdtjänst eller sjukresa som är resor till och från sjukvården inom Göteborg och tycker ofta att jag hellre hade kört själv och gjort det bättre. Oavsett färdsätt är det en lång resa och jobbigt för min hjärntrötthet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *