Nu började håret att lossna

Hotellet och kliniken var jättefint och fräscht. Smidigt att bara ta hissen ner och så var jag framme. Alla som jobbade på kliniken var trevliga och hjälpsamma.Strålningen började på tisdagen, förutom att masken satt hårt kändes det ingenting. Jag träffade läkare en gång i veckan men det kändes mest som formalia, de hade väldig koll på min hemipares (förlamningen) så den inte blev värre av strålningen.

Efter precis 15 av 30 behandlingar, började det stora håravfallet, varje morgon lossnade det nya hårtussar och hårbotten blev helt ren. Tappade bara håret där strålningen gått in, runt höger öra och i linje till övre bakhuvudet. Läkaren förklarade också att hörseln på höger öra skulle bli påverkad, nedsatt över tid, vad nu det betyder.

I slutet av behandlingsperioden var jag extremt trött, släpade mig ner till behandlingen och till maten varje dag. Mer orkade jag inte. Vi var ett gäng som åt tillsammans och det gjorde de långa dagarna lättare. Efter 6 veckor och 30 strålbehandlingar var det dags att åka hem igen.

Mer på 1177.se

Praktiskt stöd vid cancer

Bra att veta om du blir sjuk i cancer

Psykologiskt och psykosocial stöd

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *