Strålningen fungerade!

Var väl förberedd på att tappa delar av håret men informationen jag fått sa att jag bara skulle tappa på de punkter de strålade. När jag fick reda på att det var två punkter tänkte jag att det inte skulle bli så mycket, en punkt är för mig ett litet område. Tänkte dessutom hur ska två punkter täcka min tumör som i januari var ca 7cm lång? När jag lämnade Uppsala hade det kommit nya rön om chanserna att få tillbaka håret. Jag skulle nog få tillbaka allting men det skulle ta tid.

Hemma gick jag in i nästa fas – vänta på röntgen för att se om strålningen lyckats. Efter och ibland under strålbehandling, blir hjärnan svullen. Symptom som trötthet skulle fortsätta bli värre i upp till två veckor efter avslutad behandling. Skulle vänta 3 månader till kontrollröntgen vilket innebar mitt i sommaren.

I slutet av juli var det dags att åka in med huvudet i magnetkameran. Sedan kom den jobbiga väntan på svar. Det såg ut som det skulle!! Det vill säga strålningen har fungerat och tumören har inte växt sedan behandlingen började. Det var det bästa besked jag kunde få. Nästa kontroll om tre månader igen.

Nu lite mer än 4 månader efter behandlingen slutade, har det mesta håret växt ordentligt. På ett ställe är det betydligt glesare och kortare och framför höger öra har det inte kommit tillbaka alls. Jag lider fortfarande av tröttheten även om det blivit lite bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *