Tabletter

Något som ofta förknippas med sjuka människor är ju det här med att de ”knaprar piller” i tid och otid. Jag vet inte hur många gånger folk har föreslagit att jag ska köpa en fin liten dosett för mina mediciner men jag har svarat att det behöver jag inte, för jag äter ju knappt några mediciner regelbundet. Jag har fått mycket mediciner genom åren, insprutat direkt i blodet eller under huden eller i tablettform, men de har ofta varit i korta perioder.

Ikväll när jag skulle sortera bland mina tabletter inför kvällen så blev jag därför lite chockad över hur många det var. Ni ser resultatet här över. Dels måste jag ta dessa tre kosttillskott. Kalium därför att mina kaliumvärden i princip har varit låga sedan ett år tillbaka, men de håller sig på en bra nivå när jag tar tabletterna. D-vitamin och Kalcium eftersom det finns risk att jag får brist på detta när jag tar mina sprutor med skelettstärkande medel som jag tar en gång i månaden.

Eftersom min smärta i ryggen/bäckenet förvärrats rejält senaste veckan har jag fått börja med morfintabletter. Dels de blåa, långverkande morfintabletterna, och dels de tvåfärgade, kortverkande morfintabletterna. Jag tycker att de funkar sådär om jag ska vara ärlig. Hade önskat bättre smärtlindring men de hjälper åtminstone bitvis lite. Alvedon äter jag också tillsammans med morfinet för att förstärka den smärtstillande effekten.

Ondansetron är mot illamående och den tar jag ca 30 minuter innan jag tar Temodal-tabletten, cellgifterna. Innan Temodal-tabletten ska jag vara fastande i minst en timma, helst två.

Sedan har jag även en insomningstablett som jag tar om smärtan är för svår och jag har svårt att somna pga av det. Inte heller denna har någon stor effekt, men många bäckar små leder till i alla fall lite sömn. Men idag kanske jag faktiskt klarar mig utan den.

Nu ser det här förmodligen skräckinjagande ut, så jag kan lugna er med att säga att såhär ser verkligen inte varje dag ut (cellgifterna tar jag ju t ex bara i fem dagar, och morfinet är ju något jag tar nu när jag har ont). Men ibland ser det faktiskt ut såhär och det är faktiskt ganska skrämmande. Jag gillar inte tabletter egentligen. jag gillar framförallt inte hur en tablett oftast leder vidare till en annan tablett pga biverkningar från den första tabletten. Jag är absolut tacksam över att de finns men det känns lite som att jag misshandlar kroppen varje gång jag sväljer en tablett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *