Kortison

Midsommarfirande på jobbet i helgen

Sedan mitt senaste inlägg så har jag fått svar från röntgen på ryggen. Den visade, vad de kunde se (jag har ju opererats och behandlats mycket på den ytan av ryggraden så det är tydligen svårt att se på röntgen) inget nytillkommet farligt. Det man kunde eventuellt se var en lite svullnad. Jag har därför fått kortison-tabletter utskrivna. Jag har en enorm hatkärlek till just preparatet kortison. Tabletterna var förmodligen anledningen till att all min smärta försvann i våras när jag hade samma problem, och att mitt högra ben återgick till relativ normal funktion. Jag har allt att tacka kortison och strålning för det.

Men jag mår så dåligt på kortison. Förutom de vanligaste biverkningarna som man kan läsa (som att man svullnar i ansiktet och blir rödflammig, blir hyperaktiv osv) så får jag riktiga obehagskänslor i kroppen. Jag får någon slags inre stress i kombination med att jag har svårt att sova som gör mig så trött. Det känns som att det ligger ett lager av något äckligt på huden och hur mycket jag än duschar, borstar tänderna, smörjer in mig och gör mig fräsch så försvinner inte den känslan när jag går på kortison. Jag vill gråta hela tiden, för minsta lilla, vilket jag också har gjort i helgen. Sedan får jag ångest. Jag har i och för sig aldrig fått det fastställt att det är just ångest men jag skulle inte kunna se vad det annars skulle kunna vara. Svårt att fokusera, men svårt att slappna av på samma gång.

Förhoppningsvis så ger tabletterna verka snabbt så att smärtan försvinner och jag kan fasa ut dem och må bra snart igen. Tyvärr måste jag även hoppas att det ger verka snart eftersom just kortison är restat i hela landet just nu enligt min kontaktsköterska och de jag pratat med på apoteket i helgen. Jag hade som tur var en burk tabletter hemma redan som jag har klarat mig på i helgen, men den är slut inom någon dag med den dosen jag tar nu. Jag ska efter frukost ge mig ut på jakt efter ett apotek som eventuellt skulle kunna ha i lager. Hoppas, hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *