Semester i Island leder till sjukskrivning

Här får ni lite snapshots från min semesterweekend i Island tillsammans med min mamma och bror. Jag jobbar ju heltid, bortsett från sjukperioder hit och dit (enskilda dagar där jag har läkarbesök, röntgenbesök eller mår dåligt av sjukdomen) så jag unnade mig en veckas semester förra veckan.

Tyvärr är ju inte alltid livet så enkelt, och första kvällen på resan så får jag extrem smärta i ryggen/bäckenet. Det som, några dagar tidigare, hade känts bättre sedan jag började med kortisontabletterna eskalerade och vände åt helt fel håll. Jag var ute sent på torsdagskvällen med mamma och gick på gatorna i Reykjavik med tårarna som sprutade ner för kinderna av smärta. Natten var halvt sömnlös och när jag vaknade upp på morgonen på fredag så stod vi väldigt nära att avboka dagstrippen och faktiskt omboka hela flygresan hem. Jag hade så ont.

Men sedan bestämde jag mig för att öka dosen med morfin, öka dosen med kortison, ta mig ner till frukosten och se om de bar eller brast. Och det bar. Jag har gått runt på ganska starka smärtstillande så har av och till varit ganska luddig och trött under resan, men mestadels smärtfri. Blev kär i Reykjavik som stad och fick spendera tid med min familj. Bra semester trots allt.

Nu är jag hemma igen, och skulle egentligen återgått till jobb men är sjukskriven halva veckan. Jag ska på läkarbesök i Göteborg imorgon och eventuellt börja med strålning nästa vecka mot ryggen för att minska smärtan (som de tror är ytterligare en svullnad, lite högre upp denna gången, i ryggraden). Så det blir en slags ofrivillig, förlängd semester här hemma denna veckan. Men det är ju 32 grader och strålande sol så det kunde varit värre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *