Sjukskriven eller semestermode?

En solig brunch på landet med mina vänner
Har rensat ur garderoben den senaste veckan
Badat i pool
Kikat VM-finalen
Åkte en eftermiddag till min farmors lantställe
Tog mod till mig och simmade över sjön.
Åkte till Smögen en sväng
Badade i Smögen
Har haft extrem aptit på mitt kortison, men det börjar minska något nu. Allt är gott – hela tiden.
En After Work

Har varit sjukskriven på heltid nu sedan ungefär två veckor tillbaka. Mina mediciner i kombination med att benet inte återgått till någon bra funktion gör att jag inte klarar av att jobba ännu. Det var väldigt längesedan jag var ledig såhär långt tid i sträck nu, jag har mest haft sjukdagar in emellan mina behandlingar. Det har varit lite svårt att ställa om till att ha ”ingenting att göra”. Det hade ju verkligen inte kunnat passa bättre att vara sjukskriven än nu dock, vilket fantastiskt väder det har varit. Jag har verkligen försökt att se det som att jag ska njuta så mycket jag bara kan mitt i allt som snurrar i hjärnan. Jag äter gott, umgås med mina vänner, min familj, vilar, lyssnar på bra musik, badar, klagar på värmen och oroar mig för Sveriges skogar. Jag ser det som att jag har en anpassad semester, det känns lite mer normalt.

Min hjärna är alldeles mosig fortfarande, trots att jag börjat trappa ner med både morfinet och kortisonet. Kanske är det en bieffekt av värmen också? Jag försöker att jobba med hjärnan, planera in saker, organisera saker. Pratade med min kurator och hon tipsade om att lösa lite korsord och sudoku, vilket jag tror kanske är bra. Det är som att hjärnan gått in i trögläge. Känner ofta i en konversation att jag inte hänger med riktigt, och att jag egentligen borde göra det. Ganska frustrerande. Så tänker att jag kanske borde aktivt försöka jobba på att väcka hjärnan lite också. Som sjukgymnastik för hjärnan, haha.

Men annars mår jag ganska så bra. Jag försöker slappna av i att jag är lite handikappad, svullen och mosig. Inget jag kan göra något åt ändå. Det känns som om halva Sverige gått in i semestermode och är precis som jag just nu i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *