Förälder till barn med svåra allergier

Hej igen!

Tänkte dra mig tillbaka till vår start på allergiresan.
Vissa får tydliga reaktioner andra får mera diffusa som tex magbesvär.

Vår resa började med RS-virus på vår då 3 månaders baby.
När det väl gick över så stod vi med en allergisk och astmatisk baby mot framför allt pälsdjur som sedan skulle visa sig bli en lång och svår födoämnes allergi.

Det tog lång tid att få förståelse i sjukvården när det främst var magen som visade att allt inte stod rätt.
”man utreder inte magen” Det var bara pälsdjur som visade sig på annat sätt i form av astma.

Tillslut kom vi till en specialistmottagning och äntligen fick hjälp. Bort med gluten och ägg och vipps hade vi ett piggare barn på 2 veckor. Hon var allergisk mot alla sädesslagen inte glutenintolerant. Ägg blir man inte förstoppad av utan det tolkades som allergi.

De som hände var att nu kom reaktioner mot allt vi gav henne, det var verkligen allt! Jag satt och grät helt förtvivlad i telefon med läkaren som säger. Man reagerar mot ett visst antal ämnen och sedan reagerar man inte mer…….vi fick behålla 5 saker. Vissa får en mycket aggressivare allergi när man börjar röra i det, oturligt nog var det så för oss.

Vid den här tiden så tålde hon inte vete och ägg i luften heller. Det satte stor press på alla runtomkring men främst hemma. Det skulle med tiden utökas med både fisk, nötter, jordnötter och mandel. Längre fram kom reaktioner mot citrus bara någon hade det på händerna eller råkat få det på kläderna. Det räckte att det bara låg i samma rum.

Det blev baskost ( man äter några få födoämnen) en kort tid var det tänkt, det blev runt 20 år dvs genom förskola, skola gymnasiet och som är ett eget kapitel.

 

Har ni frågor, funderingar skriv dem till mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *