Korsreaktioner……….så blev det resor.

Om man är allergisk mot avokado så kanske man inte tål latex.  Blåsa upp en ballong kan vara en ren livsfara. Äta en banan och bli svullen i hela ansiktet, ja visst det korsar med latex och avokado…….

Detta är inget man tänker på som ”frisk”. Vi har fått erfara det ganska många gånger.

Korsreaktioner sas att de kunde aldrig bli någon farlig allergi men oj vad fel de hade. H har reagerar anafylaktisk.  Jag har reagerat anafylaktiskt flera gånger.

Men så är hon lite av ett undantag lik sin mor:)

H har varit helt superallergisk mot citrus, det tog många år och väldigt lång provokation innan hon kunde äta apelsin/clementin ”utan” kärnor annars fick hon en reaktion.

För några veckor seda när jag kikade på fråga doktorn som handlade om allergi kom frågan upp om citrus.

Hör och häpna men då är apelsinkärnor och cashewnötter släkt. Då fick vi förklaringen varför det inte fungerade med citrus med kärnor. H är nämligen superkänslig för cashewnötter.

Cashewnöt är en farlig allergi och vanligare och vanligare. Hade en diskussion på ett flygplan en gång med en flygvärdinna.

De påstod att det var ofarligt men cashewnöt och att de var minsann ingen som var allergisk mot detta. Det hade deras ledning sagt.

Det slutade med att min kommentar blev ”om ni säljer det här och H reagerar och vi måste nödlanda så är det ditt ansvar”

 

Det såldes inga cashewnötter på den resan.

Ska tillägga att jag hade sagt till vid bokningen hur det låg till och har aldrig haft problemet varken före eller efter och vi har rest mycket.

 

Våga stå på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *