Ingen kan stoppa mig!

För att leva som tjej idag så måste man vara entreprenör och framgångsrik. Eller infödd i en rik familj. I Amerika verkar folk vara mera utåt än vad man är i andra länder. Och allt roligt verkar att hända där, många åker eller flyttar dit i för att synas mer. Och folk verkar att bry sig mera om träning, kroppsfixering och hela deras utseende. På TV och realityfilmer, iallafall. Det är en fantasivärld men det är folk som lever så i Amerika och det är större chans där än i andra ställen i världen. Så vill vi tjejer som älskar USA leva.

Men många trycker ner oss både rullstolsburna och vanligt folk, för att vi inte kan leva så som i kändislivet i New York eller Hollywood för att man då måste vara den perfekta skådespelaren och den rikaste människan som har allt.
Allt medan andra drömmer om det livet men inte kan åka dit för att det kostar massa pengar. Då skrattar folk åt en och dom ser ner på oss i Sverige.

Dom som är framgångsrika i Sverige förstår sig inte på oss som har det sämre ställt i samhället, blivit sjuka och har sjuklön ifrån Försäkringskassan. Många som har något funktionshinder sitter hemma och har inget liv för många har dagverksamhet och får då mycket låg aktivitetsersättning och bostadsersättning.

Men det är ju POLITIKERNA OCH SAMHÄLLET SOM STOPPAR OSS. DETTA ÄR INTE RÄTT! VI ALLA HAR SAMMA RÄTTIGHETER SOM NI POLITIKER HAR, TYCKER JAG. ALLA HAR NÅGOT FUNKTIONSHINDER MER ELLER MINDRE.

Vi alla har rätt till ett normalt liv! Vi funktionshindrade får bara 50 kr för lunch varje dag på dagverksamheten, medan till exempel politiker får en överdrivet hög lön, i jämförelse med resten av befolkningen. Jag tycker det är fruktansvärt och hur dåligt som helst.

Så här tänker jag: Jag ska till USA för att bevisa att det faktiskt går, fast jag sitter i rullstol. Jag menar, jag vill leva där nere för att jag vill bevisa att man kan leva som i Kändislivet där och jag vill Lyckas i livet, det är för min egen skull. Ingen annans skull. Jag vill bevisa att man faktiskt kan! Jag vill bli modejournalist och en eftertraktad modebloggare där nere och bli en känd modedesigner. Jag vill vara som alla andra som är gående, fastän min rullstol är i vägen och kroppen inte vill hänga med så som allas normer.

Ingen kan stoppa mig. Alla kan om vi vill!
Jag vågar köra på mitt vis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *