Varför just jag?

Tankar från förr:

Minns förstås inte alla funderingar jag har haft under ” resans” gång men en tidig tanke jag hade, som återkom till mig många gånger under min första diagnos på BUP var: varför just jag? varför blev jag sjuk ? Kände mig även helt ensam i mitt tillstånd.

Ett tag innan diagnosen ännu var ställd,  var jag nästan övertygad om att det snarare var olika fysiska problem som jag hade istället för psykiska. Har även känt mig lite ”förvirrad”  vad gäller diagnos under ” resans gång” då jag har fått diagnoser ändrade många gånger.

Tankar idag:

Efter att åren gått och diagnoser uteslutits och efter att man kommit fram till att prova ett läkemedel innehållande litium som hjälpte mitt mående till det bättre på flera plan. Samtidigt fick jag en diagnos, bipolär ospecificerad.

Det var när jag började ”läsa” på lite om diagnosen ”bipolär ospecificerad” som jag kände igen mig på flera sätt. Till skillnad från den där dagen på BUP ”Barn och Ungdomspsykiatrin ” då jag fick min första diagnos känner jag mig idag relativt stark i min person och kan stå för att jag har en kronisk psykisk sjukdom.

Det är en förutsättning för att göra som jag gör nu, när jag bloggar här på 1177 vårdguidens sida för gästbloggare . Det gör jag även för att jag tycker det är viktigt att bidra med de erfarenheter och upplevelser jag har och har haft med  bipolär sjukdom ospecificerad, eller att vårdas inom psykiatrin.  Kanske någon annan kan känna igen sig i något eller delar av det jag skriver?

/Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *