Upp, ned och perioderna mittemellan…

Förr var mina svängningar i måendet mycket tydligare och kom betydligt oftare. Nuförtiden har jag ofta långa perioder av stabilare mående, men jag har fortfarande kvar min skörhet. Det är något jag måste tänka på vad gäller balans av sömn , mat, följa rutiner och så vidare.

Medicinernas betydelse för mig:

När det kommer till mediciner så har jag tidigare ( i tonåren) haft problem med att  ta dessa. Har med tiden accepterat medicineringen och ser mer på min sjukdom som vilken annan sjukdom som helst, där medicin kan hjälpa. Jag tillför  något som behövs. 

Energi:

Har märkt att min energinivå varierar kraftigt från dag till dag, vissa dagar är jag väldigt trött, jag menar riktigt trött ( skulle kunna somna) medan andra dagar är jag betydligt piggare  och saker som jag tar mig för fungerar lättare och bättre.  Idag är tillexempel en dag då jag är riktigt trött och fungerar sämre än annars.

Min övriga tid: 

Tiden emellan mina jobbiga perioder är ändå den jag tänker minst på…varför? Jo för att den flyter på. Så jag har inte reflekterat särskilt över den. Känns bra att få må så bra under lång tid att jag tillochmed har börjat kunna planera saker längre fram utan att behöva känna rädsla för att sjukdomen ska förstöra detta på vägen dit.

/Malin

Vill du läsa mer?

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/bipolar-sjukdom/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *