Min Julafton…

Idag är det julafton. I detta inlägg tänkte jag uppdatera läget, hur det har gått med min oro och ångest under denna dag. Som jag nämnde i förra inlägget mår jag lite sämre överlag, men känner att jag är på bättringsvägen och har återfått en del av min energi.

Kl.  var 8.30 när jag vaknade efter att ha tagit en sovmorgon.  Vi åt en god julfrukost . Sedan lagade vi den sista julmaten som vi skulle ha till julbordet och jag gjorde mig iordning inför den stora dagen. Med andra ord julaftons förberedelser var i full gång.

För mig innebär just julafton som dag nästintill höjden av förväntningar och vad gäller hur allt ska vara och se ut hemma men också att jag själv helst förväntas vara glad och till viss del även social,  särskilt denna dag. Kan då bli tydligt när jag inte  mår på topp.

Kl 15.00 såg jag och min pojkvän på Kalle Ankas Julafton 2018 och då kändes läget väldigt lugnt och rofyllt , allt var i sin ordning och snart stundade årets julbord.

Kl 16.00 Åt vi så vårat  julbord. Något jag hade sett fram emot. Läget kändes fortfarande stabilt och bra.

 

 

Det jag har varit lite särskilt orolig för är min ångest och sociala fobi denna dag.

Detta testades vid 18.00 tiden då mamma hämtade mig och min pojkvän i bil för vidare färd till mina föräldrars hus där resten av julafton firades.

Vi började med att spela julklappsspelet, måste säga att jag hade lite oro innan alla hade satt sig och kommit till rätta. Men sedan gick det faktiskt bra.

 

Då och då men särskilt inför något nytt och överraskande brukar jag generellt få ångest.

Det var precis som att jag även fick förväntad ångest inför denna dag men efter att tiden gick så rullade det faktiskt på.

Efter julklappsspelet och julklappsutdelning samt trevlig social samvaro  skjutsade min ena syster oss åter hem till lägenheten.

Måste säga att denna dag ändå blev lyckad och var ganska fri från ångest och oro.

Kommentera gärna…

/Malin

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *