Hypomanins konsekvenser…

 

Jag har lagt märke till att ofta efter en period av depression brukar en period av hypomani komma.

För mig innebär denna period att jag tänker snabbare och känner mig ”upprymd”. Ibland handlar jag också saker som är ogenomtänkta och som jag får ångra senare. Ofta är jag vaken in på småtimmarna flera nätter i rad och det är heller inget problem, just den perioden. 

Slutar ofta med att jag får ångra stora belopp som jag har handlat för och även ringa runt och avbeställa. En gång hade jag köpt en pool i min maniskhet den  hade hunnit ganska långt i levereransen och personen jag ringde var väldigt sur när jag behövde avbeställa den, vilket jag kan förstå.

Jag blir även lätt rastlös, känner mig  extra energisk och kan få städmani. En jul hade jag hypomani och lägenheten var tipp topp , hade köpt på tok för mycket julmat och skulle tillaga alla sorter på julbordet. Det blir lätt så då.

Dessvärre brukar jag senare drabbas av en depression och känna mig mer eller mindre utmattad.

Något som jag har märkt är att innan jag började med medicinen innehållande litium verkade de hypomaniska perioderna komma oftare jämfört med nu när jag tar dom. Det känns som en liten tröst i det hela att medicinen nu på det stora hela verkar hjälpa mig med att hålla svängningarna mer stabila.

Nästa torsdag kommer ett inlägg från hur mötet gick med mötet med Vuxenpsykiatriska mottagningen , Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och mina reflektioner kring detta och min plan framåt.

Kommentera gärna!

/Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *