Stinkande illusioner

En gammal väninna till mig som bodde ute på landet råkade en gång ut för något olustigt. Hon brukade cykla hem på lunchrasten för att rasta sina hundar.
En blåsig dag när hon cyklade mellan åkrarna så hade hon oturen att bli nedstänkt av gödsel (sannolikt grispiss). Utöver hundrastningen fanns ingen tid till att duscha och byta om på sin korta lunchrast. Så vad gjorde hon, i all hast?

Jodå, hon sprutade på sig parfym. För att maskera grispisset.
Sen cyklade hon tillbaka till jobbet.

True story! En historia som kanske tycks unik i sitt slag. Men hur unik är den egentligen?

Är du en av dem som någon gång stått med skorna på i ytterdörren, redo att gå hemifrån när du i sista sekunden upptäcker att du minsann luktar lite svett under armarna.
Pscht pscht med deon, problem solved.

Grattis! Nu luktar du BÅDE svett OCH parfym. Lyckat.

Varför tycks många storrökare så generösa med parfymen?
Tror de verkligen att vi inte känner stanken av rök under stanken av parfym och mentholtuggummin?

Varför kan jag knappt gå in på en offentlig toalett utan att knockas av stanken av doftblock och så kallade air fresheners?

Tydligen räcker inte stanken av piss och skit där inne utan den behöver visst toppas med stanken av parfym. Gör parfymen det renare där inne? Är parfymen bakteriedödande? Nej.

Den är bara en stinkande illusion.
Som gör mitt liv onödigt besvärligt.

En smutsig gris står framför en spegel och sprutar på sig parfym. Grisen ser sin spegelbild som en mycket finare gris än den egentligen är. Ovanför bilden är en tankebubbla med texten "Beauty or the Beast?..."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *