Doftljus

Denna hysteri kring dessa eländiga giftbomber.
Till och med släckta och inpaketerade sprider de sin fruktansvärda stank.
Finns i var och varannan butik och i var och varannat hem.
Lanseras som något uppfriskande och trevligt.

Well, inte för oss.
Inte för oss som får andnöd, rinnande ögon, hosta, heshet, huvudvärk, hjärndimma och you-name-it av dem. Inte så uppfriskande. Inte så trevligt.

Jag har haft många obehagliga erfarenheter av doftljus. De flesta är bara otäcka, men några är faktiskt nästan komiska. I all sin dumhet.

En av dessa erfarenheter var på arbetsplatsen.
En dag på jobbet började jag plötsligt må illa, det stack i ögonen och bihålorna började bulta. Alla på arbetsplatsen visste att jag hade besvär av dofter. De flesta som arbetade där försökte åtminstone undvika de allra starkaste parfymerna. Värre var det med besökarna. Men just den här dagen var det relativt lite folk på kontoret och inga besökare.

Efter en sväng i korridoren märkte jag att det var en av enhetscheferna i samma korridor som hade tänt ett doftljus inne på sitt rum och lämnat dörren vidöppen. Jag frågade lite försiktigt om hon skulle kunna tänka sig att släcka det eftersom jag inte tål doftljus.

“Jaha, jag trodde bara att det var parfym du var allergisk mot”.

Hon menade förstås inget ont med sitt doftljus. Det skulle kanske bara vara lite trevligt.
Men för mig var det ytterligare en arbetsdag förlorad.

Kvinna sitter vid ett bord som det står massvis av olika doftljus på. Kvinnan säger "Det är väl bara parfym du är allergisk mot?". Jag sitter på andra sidan bordet och ser helt förstörd ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *