Jävla kärring

Jag spinner härmed vidare lite på förra veckans inlägg “Inget personligt”.

Det inlägget handlade om hur vissa människor kan bli kränkta eller till och med arga om man påpekar för dem att man önskar att de inte använder parfym.

Vad jag inte nämnde förra veckan är att det finns en extrem falang av den här typen av människor. De blir inte bara kränkta om man säger till dem att man inte tål deras parfym.
De blir i det närmaste rabiata.

Själv brukar jag lite skämtsamt kalla dessa människor för “Militanta Parfymanter”.
De nöjer sig inte med att endast bedriva kemisk krigföring mot oss doftöverkänsliga, utan de de ägnar sig även åt en verbal sådan.

I mina sociala forum kan jag ständigt läsa hur mina doftöverkänsliga vänner bemöts och vilken kamp de för i vardagen för att bli förstådda eller åtminstone visade lite hänsyn.

En kvinna i mitt forum som vi kan kalla för Yvonne bor på sjätte våningen i ett höghus.
Våningen under henne bor en dam som häller på sig ordentligt med parfym.
Det är inte bara Yvonne som tycker att den här damen använder för mycket parfym utan flera andra grannar har också påtalat det. En morgon när Yvonne åker i hissen stannar den på den parfymerade damens våning och hon har också tänkt åka i hissen.
Yvonne utbrister spontant: “Åh nej!” och den parfymerade damen undrar irriterat vad det är med henne. Yvonne förklarar att hon tyvärr blir sjuk av parfymdoften.

Den parfymerade grannen smäller igen hissdörren med ett: “Men åh fy fan då” och det sista Yvonne hör grannen säga innan hissen åker ner är: “Jävla kärring!”

Så här kan vår vardag se ut. Inte konstigt att många av oss väljer att isolera sig.
Inte bara från dofter utan också från oförstående människor.

En kvinna kikar försiktigt ut från en ytterdörr. På ytterdörren är en dekal som säger "Ingen parfym tack". På utsidan av dörren står en militär klädd person med ett vapen som sprutar parfym och utropar "Jävla kärring!!!"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *