Presentation

Jag heter Emelie Ljungberg, är 47 år och bor i Göteborg med min man och min Porträttbild av Emeliedansk-svenska gårdshund Elsa. All ledig tid tillbringar jag i fritidshuset vid havet i Ljungskile, ett hus som är både mitt andningshål och min skrivarstuga.

I drygt 5 år har jag och min man försökt få barn. Jag har gjort 10 IVF-försök, 2 äggdonationsförsök och har haft 3 missfall, men är fortfarande barnlös. Att vara ofrivillig barnlös skapar ett stort utanförskap. Att göra IVF och att försöka få barn innebär att konstant pendla mellan hopp och förtvivlan och att utsätta både kropp och psyke för starka påfrestningar. Det blir en utdragen livskris som ofta pågår under många år.

Det är mycket skuld och skam förknippat med barnlöshet och det är särskilt som kvinna lätt att känna sig både misslyckad och ensam. Därför tycker jag att det är viktigt att prata om barnlöshet, IVF-försök och missfall. Jag hoppas att jag genom min blogg kunna hjälpa andra i samma situation och även öka kunskapen och förståelsen för barnlöshet.

Till vardags arbetar jag som marknadsförare och på fritiden tycker jag om att vara ute i naturen, laga mat, fotografera, att läsa och att skriva.