Stoppa mobbning. Eller avskaffa?

Om mobbning pågår i en grupp människor är det mycket svårt att stoppa. Det är som när en sjukdom brutit ut. Man kan lindra symptomen. Men ska den läkas måste man ställa diagnos, ta reda på varifrån sjukdomen kommer, hitta orsakerna. Först när man vet det kan man sätta in rätt behandling, få stopp på sjukdomen. Men det fungerar inte om man bara gissar vilka orsakerna är. Ingen försöker väl bota polio med Alvedon?

Det rådande synsättet på mobbning är att det är ett naturligt inslag i skolan, på arbetsplatser, i föreningar och på internet. Att mobbning är tillfälliga övergrepp av enstaka personer. Då nöjer vi oss med att försöka trösta de utsatta och söka syndabockar. Men då accepterar vi att mobbningen fortsätter, i stället för att avskaffa den.

Fritt från mobbning – det normala!

Men låt oss utgå från att kränkningar och mobbning är det onormala. Att ömsesidig respekt och samarbete i stället är det normala. Då får vi tid och kunskap att reducera både destruktiva beteenden och psykisk ohälsa. Då kan vi arbeta med orsakerna i stället för alla halvhjärtade insatser som inte stoppar någonting. Eller brutalt uttryckt, vi slutar acceptera mobbning och psykisk ohälsa.

Det finns många sätt att skapa grupper som fungerar utan mobbning. Tid till det får man, när man sparar in alla störningar i arbetet, sjukskrivningar, utredningar, ”individuella allvarliga samtal” osv. Kunskap om hur man i stället kan arbeta är lätt att hitta.

Varje rektor och chef med problem med kränkande beteenden i sin grupp kan förändra.

  1. Erkänna att problemen finns
  2. Ta till sig kunskap om hur man skapar en mobbningsfri grupp
  3. Besluta om insatser

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/behandling–hjalpmedel/behandlingar-vid-psykiska-sjukdomar-och-besvar/psykoterapi-och-psykologisk-behandling/?fbclid=IwAR0e_twG6IwR5EqrnXzvzBzkd7tGuF0y_yv3lQElCm1QsS71Swut88virn4

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Acceptance_and_commitment_therapy?fbclid=IwAR3H-rNm-enRFj4CtUPhSsuuH9giI2L6uusmJoGhkp-RT06DnFuFB8cV2Dw

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *