Aorta Dissektion Föreningen Skandinavien!

Nu tänkte jag ge mig in på att presentera en förening som jag nyligen har kommit i kontakt med. Jag klev in som medlem lite före deras 1 års dag och blev därmed deras 39:e diagnosbärare.

Det råder full aktivitet i gruppen med marknadsföring på hög nivå. Det var sjutton personer som startade föreningen. De alla har drabbats av aortadissektion i olika former.

I dag är det 81 medlemmar, varav 42 diagnosbärare, 33 familjemedlemmar och 6 stödmedlemmar. Det är till min förvåning övervägande kvinnor i gruppen. Det finns 2 olika Facebook grupper 1 sluten grupp för de som bär på sjukdomen, sedan finns det 1 offentlig minst lika viktig grupp där anhöriga, vänner, sjukvårdspersonal och alla andra intresserade håller till.

Jag kommer under bloggens gång uppdatera mig hur det går för föreningen.

Det är i dagsläget ca 6000 broschyrer skickade till Universitetssjukhus i Sverige, Danmark och Norge. De är även utdelade till mindre sjukhus och vårdcentraler i Sverige. Detta har nu resulterat i att det har börjat komma in beställningar från olika håll. Det får man ju se som ett fint kvitto på att utdelningen har ett gott resultat. Jättekul!

Föreningen har även börjat att synas till utanför sjukhus m.m.

Först ut på agendan blir SÄS- Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås.

Torsdagen den 22/10 mellan kl.10.00–12.00

Fredagen den 23/10 mellan kl.12.00–14.00

Plats: Ovanför Glasgatans café  

Jag vill den här gången också presentera några av de som är medlemmar och börjar med ett reportage från hjärtlungfonden där Sylvia, Per och Timo medverkar.

Vidare tänkte jag även presentera Stefan som bland annat har skrivit en bok i ämnet.

Mer om honom finns även här:

Stefan var nära att dö av brusten aorta

Ultrastefan

Väl mött / Ingrid

Bokomslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *