Aorta Dissektion Föreningen Skandinavien – SÄS (Södra Älvsborgs Sjukhus)

Jag tänkte också denna vecka berätta lite om dagarna i Borås. Jag och min syster var med under torsdagen. Vi var 3 från föreningen med våra egna upplevelser och erfarenheter kring aortadissektion (brusten kroppspulsåder) Med var också 2 män från Brödraskapet Sillarna.
För att bli Sill måste man ha varit inlagd på hjärtintensiven på SÄS. Sillarna träffas flera gånger i veckan på sjukhuset, umgås och äter lunch. De har en god gemenskap och känner varandra väl. Samtalsämnena hamnar på allt mellan sjömanshistorier till hjärtoperationer. De känner en stor trygghet att vara i närheten av sjukhuset.

Dagen till ära fick vi fin stöttning av sjukhusets kurator från rehab, sillarna och min syster. De hjälpte till att dela ut broschyrer och bjöd på chokladbitar. De var iklädda Team John Ritters t-shirtar, vi andra hade på oss tröjor med texten Fråga mig gärna om Aortadissektion”

Vi stod för presentationen av oss själva, våra diagnoser, hur och när det uppstod osv. Vi hade fått ihop ett gediget material som vi var stolta över. Besökarna varierade från de som aldrig hade hört talas om aortadissektion men även de som hade någon klaffoperation bakom sig. Det var en lyckad förmiddag och jätteroligt att träffa alla.

Jag och min syster åkte vidare till Riksförbundet Hjärtlung i Göteborg för att lyssna på Anna-Clara Collèn. Hon pratade om högt blodtryck, hjärtinfarkt och aortadissektion. Det blir det mer om i nästa veckas inlägg.

Har efterfrågat lite om fredagen och då dök det upp lite fler läkare och sjuksköterskor. Det var framme några som varit med om pulsåderbråck(AAA- Abdominellt Aorta Aneurysm) även någon med brusten kroppspulsåder (AD- AortaDissektion) och sist men inte minst ett flertal anhöriga. Chokladen gick visst åt som smör i solen.

Jag vill också ge lite ny statistik om hemsidan. Den är skriven enkelt och på 4 språk (Engelska, Danska,Norska och Svenska) Den har sedan starten april 2015 haft 833 besökare. De stannar i snitt i 3 minuter och läser 3 av hemsidans undersidor. Besökarna lever i 46 länder över hela jordklotet. Sverige toppar med 524 besökare, följt av USA med sina 83. Sedan följer i fallande ordning Danmark, Brasilien, Tyskland, Spanien, England, Canada, Norge och Italien osv.Öppningssida, diagnossida och sida om medlemskap är de mest besökta sidorna.

Väl mött/ Ingrid

Mer att läsa här:

http://aortadissektion.com

Björk i höstgul skrud.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *