Muskler i vila!

000_0097

 

Jag sökte även upp vårdcentralen vid ett par gånger då jag hade ont i bröstkorgen och bakåt mot ryggen. De smärtorna skapade lite oro för de var inom det område som när jag åkte in akut. Idag har jag något bättre koll och brukar känna igen muskulära smärtor, men kan inte påstå att jag tycker om när de uppkommer kring det området. Jag blev i alla fall grundligt undersökt då jag kom dit. Blev då vidare skickad till sjukgymnasten som kunde konstatera att jag hade tappat mycket styrka i musklerna kring bröstkorgen och bakåt mot skuldrorna. Jag behandlades med ultraljud och fick träningsinstruktioner både att använda hemma och på vårdcentralens gym.

Besöken dit pågick i flera år, ibland med akuta muskelsmärtor och ibland för att ändra i mitt träningsprogram. Det gick upp och ner med den fysiska aktiviteten, det räckte att jag blev sjuk en period så var det som att börja om på ruta ett. Det tog lång tid att bygga upp en god fysik men det var inga problem att rasera den. Jag har också en hel del betablockerare som drar ner hjärtats tempo och gör att det känns tyngre vid fysisk ansträngning.

Vid ett tillfälle lite drygt 2 år efter operationen fick jag en plötslig stark smärta som att något vred sig kring hjärtat. Jag åkte då in akut och blev kvar 2 dagar på sjukhuset. Flera undersökningar gjordes och det närmaste man kunde komma var att det lutade åt att det var muskulärt. Jag hade dessutom arbetstränat med ett sittande skrivbordsarbete i 6 månader, det var något nytt för min kropp som aldrig haft ett sådant arbete. Jag minns mycket väl hur tydligt läkaren ville att jag skulle beskriva min smärta. Idag försöker jag ganska snabbt läsa av symtomen när jag får en plötslig smärta. Det har hänt att jag har gått och kollat upp hur jag ser ut i spegeln, om läpparna är blåa eller något annat ser konstigt ut i ansiktet. Men oftast brukar jag tänka om jag har haft smärtan tidigare. Hur den känns om den är molande, huggande eller annat. Oftast så försvinner den rätt så fort, men det känns då bra att ha reflekterat över den. En lite annorlunda mindfulnessövning.

Jag har även åkt in akut till sjukhus vid några tillfällen då det har handlat om att blodtrycket skenade iväg och vid en misstänkt TIA. Det är lite för komplicerat och får därför bli mitt nästa inlägg.

Väl mött/Ingrid

Dopbild

Mer att läsa här:

Besök hos sjukgymnast

Läkemedel vid högt blodtryck

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *