Tiden i dimma!

En flygande mås!

Det var en tid i vacuum ett tag efter att min syster hade dött, kändes lite som att jag gick omkring i en låtsasvärld. Om nätterna drömde jag mardrömmar att hon hade dött och blev lättad då det bara var en dröm. Då fick jag tänka nästa tanke och sakta insåg jag att sanningen smög fram och pusselbitarna föll på plats.
Nu kan jag förstå att jag följde ett slags sorgeschema på hur det kunde vara.
Några dagar efter att min syster hade somnat in så behövde jag lämna hemmets väggar. Jag bestämde träff med min syster Ewa vi åkte och hälsade på vår bror i hans sommartorp.
Vi hann inte mycket mer än att grilla och precis äta färdigt, när jag såg att Ewa inte var sig lik.
Hon gick och satte sig i sin bil och jag förstod att det inte stod rätt till. Hon förklarade då att hon fick stanna ett par gånger på väg dit, hon kallsvettades, kände sig yr och mådde illa. Några dagar tidigare var hon hos sin läkare pga. sitt höga blodtryck. Jag bestämde då att köra henne till Alingsås sjukhus. Knappt halvvägs fick jag stanna vid Brobacka korsning och ringa efter ambulans, ännu en till gång efter en kvart, kom fram till att det var 45 min från det att jag ringde till att vi var på sjukhuset. Sen så körde de dessutom lagligt fort utan blåljus och sirener, mycket frustrerande. Hade jag kört direkt så hade jag varit snabbare på plats. Men å andra sidan så fick hon vård direkt när hon kom med ambulans hade hon kommit med mig i bil så hade det blivit nummerlapp och problem att få in henne på akuten. Hon hade ett jättehögt blodtryck i ambulansen. Hon blev noggrant undersökt och spekulationerna lutade åt att det skulle kunna varit en stroke. Jag minns hur mina tankar snurrade och det enda jag tänkte var att jag inte ville mista en syster till. Det blev tack och lov inte så och detta var början på hennes långa resa som följdes av flera sjukhusbesök innan hon fick sin diagnos ångest.
Idag har jag med två reportage det ena handlar om Ewa och det andra handlar om mig.

Ångest-Ewas berättelse 1177.se / Västra Götaland

Sorgen måste få ta sin tid- Ingrids berättelse 1177.se Västra Götaland

Gröna trädkronor mot himlen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *