57. Europride – tisdag 14/8

Idag var det då andra dagen med Europride i Göteborg. Flaggningen startade tidigare…redan den 6/8.

Jag är medlem i FPES (Full Personality Expression) och stod ett litet 2-timmarspass idag i tältet vi har. Det regnade dock småspik och det glesade ut folkmängden en del. Ett STORT plus dock jämfört med förra året är att detta året är Regnbågstorget placerat ovanpå sten/asfalt (Kungstorget intill Saluhallen) och inte grus som förra året (Bältesspännarparken). I regn så blir det ju inte gegga detta året! Perfekt!

Skylten vi har med ett blått ”T” mot vit bakgrund är oslagbar i att bryta igenom vimlet i folkmassor. Den SYNS!

Vi slapp regnet stundtals och då var det som om folk bara dök upp från ingenstans. En känsla jag fick idag var att det var väldigt avslappnat och vänligt i luften. En god vän kom även förbi och gav mig en varm kram…det värmde rejält <3

 

Denna dagen så mötte jag i princip endast människor som upplever detta med trans som en icke-fråga. Även en tjej från Tyskland pratade vi med och hon var lika öppensinnad hon med. Det var hennes första dag idag i sverige för den här gången 🙂 Frågade henne om hon visste något om levandssituationen för transpersoner i Tyskland men den frågan var hon inte insatt i. Helt förståeligt.

Det är ju även samtidigt Kulturkalaset här i Göteborg så två stora event samtidigt. Det lär bli mycket folk mot helgen om vädret bara kan bjuda på lite uppehåll.

En maffig scen med rejäl ljudkapacitet med två tjejer som ger järnet…och tyvärr bara en handfull åskådare. Men så var det en tidig tisdag eftermiddag då många kommit tillbaka till jobbet efter semestern.

Det börjar bli klafsigt i Bältesspännarparken…där tält kopplat till Kulturkalaset håller till. Om det bara kunde titta fram lite sol 🙂

 

En tidsmodern toaskylt! Härligt att se!!!

 

Men mer då? Idag hände en sak som jag verkligen inte var beredd på. När jag stod i tältet hos FPES så kom det fram en kvinna som sade hej och gav mig en varm kram. Har haft henne som vän på FaceBook under minst ett par år…och vi småpratade lite.

Men där och då. Jag blev helt omskakad. Vad händer inom mig? När jag såg in i hennes ögon och läste hennes ansikte…så skedde något inom mig som jag inte trodde skulle vara möjligt än på några år minst.

Det sa bara BOOOM och WAM och POW….och värme kom strömmande upp expolsionsartat i mig. En känslomässig värme…en ömhetsvärme.

Jag blev så omtumlad att jag i bilen på vägen hem var tvungen att sitta ett tag i bilen innan jag kunde starta. Var yr i huvudet. Vad händer???

Givetvis blev jag överlycklig över att känna dessa känslor…men jag blev samtidigt rädd. Rädd för att bli skadad igen….så skadad som jag blev under de tidigare åren. Men jag är överlycklig idag över att få bekräftat en gång för alla: Min tid med mitt X och mina känslor kopplade mot mitt X….är avklarade nu. Avklarade, begravda och sinnesro över dem.

Kvar är bara rädslan att bearbeta. Rädslan av att våga släppa taget igen…våga öppna upp mitt inre och släppa in värme.

Idag så blev jag oerhört varm och full av liv…och samtidigt rädd. Men jag tror att detta är en naturlig reaktion efter all skit som jag tagit mig igenom. Och jag vet att det sämsta jag kan göra är att INTE prata om det. Jag VET att jag kommer att läka mig själv. Jag är ju på helt rätt spår nu.

* Nykter i över ett år och jag älskar känslan av nykterhet.

* Förhoppningsvis snart träffa kirurgen på Sahlgrenska för konsultationer och sedan om allt går väl, operationsanmälan

* Energin på jobbet börjar leta sig tillbaka

* Träningen går utomordentligt bra! Klarade idag av 60 minuter på crosstrainer…och igår 70 minuter. Har nu återhämtat mig i princip fullt efter kraschen på psyket i april.

* Bostaden är underbar och jag stortrivs i den.

* Börjar känna en längtan efter att utvecklas ännu mer

Men…jag inbillar mig inget. Jag är skör…och orken är skör…men om jag tar allt i små små steg, en dag i taget…så kommer jag att nå fram.

Imorgon…ska hålla föredrag kl 17.45 i Stadsbibiloteket – Hörsalen, Göteborg. Föredraget blir på engelska då det är Europride.

Jag hoppas på MÅNGA åhörare imorgon. Ju fler desto bättre 🙂

Materialet är klart och jag är helnöjd.

Kram