59. EuroPride-paraden idag – En dag full med värme!

Åååhhh!!! Vilken underbar dag!

Ni ANAR inte hur mycket denna dag betydde för mig!

Tidigare år har jag gått tillsammans med andra vänner under FPES flagg. FPES står för Full Personality Expression Sweden.

I år gick jag med mina kollegor under Volvo Cars flagg! Det var första gången i företagets historia som det går med i en Pride-parad. STORT att det sker just nu! Men SOM vi har jobbat för att få till detta. Vi har varit ett helt team som jobbat som riktiga eldsjälar under en lång tid. Jag har varit tvungen att ligga lågt till stora delar i detta jobb pga min hälsa…men har försökt hjälpa till där jag kunnat och orkat.

Jag vet inte exakt hur många vi var i vår grupp från Volvo Cars men jag misstänker uppemot 200 stycken om inte fler. De flesta hade klart lysande orangea t-shirts med en företagslogga på. Jag hade lyckats kränga på mig rätt bylsiga kläder men som skrek ut starka färger. Kände mig så fin idag.

Vi samlades vid kl 13 idag inne vid Kungsparken och det var så underbart att se alla dessa kollegor, där jag kände en hel del men även helt nya ansikten dök upp. Det kom även fram till mig massor av människor som ville krama mig! GUD vilken värme!

Himlen var gråmulen och vinden var rätt intensiv men ändock inte stark nog så det blev krångligt med banderoller etc. Vinden var mestadels perfekt för att få de olika flaggorna att vaja ståtligt i vinden.

Inför avmarsch så samlades alla på Heden omkring ytorna där de brukar arrangera skridskorink vintertid. Jag hörde siffror om att det var ungefär 20 000 deltagare i paraden och desto fler åskådare vid sidan av.

Jag hade med mig mina 2 egna flaggor sedan tidigare. Jag lånade ut regnbågsflaggan och bar själv flaggan som representerar transpersoner. Usch…tycker aldrig om mig själv på bild när någon annan tar…men jag lägger upp denna för att visa mina färger idag.

Vädret var ostadigt hela tiden men det hindrade inte oss från att leva loss. Vi hade en egen Volvobil i täten med högtalare på taket och massor med folk som dansade både framför och bakom bilen. Det fanns framför oss ett gäng från Malmö som lirade trummor och de HÖRDES! Himmel!

På Heden innan start så stod vi i princip mitt emellan två trumslagargrupper som till slut verkade tävla mot varandra om vilka som kunde skapa de skönaste rytmerna…en i taget. Det var riktigt underbart att stå mitt i all denna rytm.

Regnet kom ungefär mitt på banan när vi gick men det gjorde inget. Det var lika underbart ändå.

Väl framme på Avenyn så såg vi ända upp till Götaplatsen och där var det en megastor scen som blinkade med superstarka strålkastare. När vi var ca 300 meter från scenen så kändes basen från musiken i kroppen och det var ett jäkla tryck!

Tyvärr hade jag för långa stänger på flaggorna för att komma in på scenområdet…men det gjorde inget. Det hördes bra nog ändå där jag stod…nästan lite mer skonsamt för öronen än alldeles vid scenen.

 

Stod där tillsammans med en kollega från EMC-teamet där jag jobbar.

Men regnet ökade i styrka så jag sade till kollegan att jag åker hem nu. Vi tog farväl och ses sen nästa vecka på jobbet.

Känslan jag hade när jag gick i paraden var

”Här kommer vi från Volvo cars med synlig banderoll och allt plus en sprillans ny bil. Massor med kollegor gick framför och bakom mig. Och mitt bland alla dessa kollegor så gick JAG som Milla…en transperson…och vi visade gemensamt utåt att vi tycker om mångfald…vi respekterar varandra…vi är ett team. Det kändes så skönt att få visa alla som stod vid sidan av att jag är en i gänget på detta företag!”

Just DEN känslan är ovärderlig för mig! TACK alla ni som gjorde detta möjligt för mig!!!!! Ni är underbara!

På vägen hem så kunde jag inte bestämma mig om jag skulle träna först eller ej…så det fick bli ett pass 🙂 40 minuter hårt tempo på crosstrainer och make-up-färgen rann inte ner i ansiktet! PUST 🙂

Men i duschen hemma så var det väldigt rött ett tag i duschen. Tvättade håret tre gånger…sedan inpackning och avslutade med balsam.

Imorgon kommer att bli en skön dag. Jag ska börja jobba först på tisdag. Men på måndag ska jag träffa en sjuksköterska på öppenpsykiatrin i Älvängen. Jag hoppas att jag nu får träffa den där överläkaren så jag kan få den där jäkla remissen till stället i Lerum som vårdar för OCD.

En till sak jag minns så väl från idag. Idag innan vi skulle gå iväg i paraden så hade det varit två olika kollegor som först frågade om vad den ljusblå-vit-rosa flaggan står för och jag sade Transpersoner. Då sade de att men detta är du väl snart borta från. De syftade till att jag nu inte är trans längre utan är kvinna. SÅ ser de på mig! Vilken underbar känsla det är för mig att få höra dessa ord. De ser mig inte ens som transperson längre…utan som en kvinna…som Milla. Jag svävar på små rosa moln just nu.

Därför tycker jag det nu är en bra idé att sluta skriva för idag.

KRAM på dig <3