63. Mentalt slutkörd men fysiken är snart på topp!

Idag har varit en enormt påfrestande dag. När jag är arg så har jag svårt att vara tyst och är gärna väldigt obekväm då med. Har lärt mig att INTE stryka folk medhårs när jag är arg. Har stängt inne ilska i 44 år ca och NU är det dags att låta den få flöda fram.

Ilska är en härlig känsla. Den ger kraft och liv! Den ger styrka! Den ger frihet!

Idag har det varit så intensiva diskussioner kring politik och ståndpunkterna har varit miltals ifrån varandra. Det har varit en hätsk stämning och stundtals höll det på att spåra ur. Men vi lyckades hyfsat bra att vara sakliga till viss grad…som varierade rätt duktigt…från tyckande till fakta.

Men detta att låta ilskan få vara närvarande och samtidigt prata och diskutera är en nyttig känsla. Det gör gott för själen. Att få vara fri i sina känslor.

Men slutklämmen av allt detta är att vi…tja…inte kom överrens mellan blocken utan var lika oense som före vi började tjöta med varandra. Kan tyckas kännas som bortkastad tid då det vi gjorde kanske inte är mer än en liten skvimpning i ett vattenglas i den olympiska 50-metersbassängen. Men det som var nyttigt var att jag fick tillfälle att analysera min egen ståndpunkt och varför. Jag lyssnade till vad mitt HJÄRTA tror på och väljer parti därefter. Jag väljer att INTE följa vad populismen säger utan vad mitt hjärta säger. Det är detta som vägleder mig i mina val…och att då frångå detta är att föra våld på mig själv. Så länge jag följer den sanna rösten i mitt hjärta så kan jag vara stolt över mig själv och mina val.

Utöver politik så hann jag även med att ringa Patientnämnden och framföra klagomål inom transpersonvården. Jag framförde även synpunkter på vad jag skulle önska förbättras. Kanske kunde jag där bidra till något positivt. Vi får se.

Det som har varit på Öppenpsyk ligger jag lågt med ett tag till att reagera över då det där bara har gått 3 månader sedan jag blev utskriven från psykiatriska i våras. Men det gör förbannat ont i själen att känna sig så bortglömd som jag kände mig igår.

På gymmet tidigare idag så var den fysiska formen otroligt bra. Jag kunde köra i ett intensivt tempo under 65 minuter på Crosstrainer med hyfsad hög belastning…och det kändes som om jag kunde fortsätta hela kvällen. DEN känslan är magisk när den väl inträffar.

Vill även berätta att detta med att äta en gång om dagen plus träna en gång om dagen börjar nu ge rejält synliga resultat över hela kroppen. Det svåraste området att få bort underhudsfettet på är runt genitalierna och ljumsken etc. Nåja…det kommer det med. Bara att vara ihärdig. Vilken LYCKA att jag älskar att träna för att må bra. Det är sådan enorm skillnad på att träna för att må bra och sin egen hälsa och att träna för att prestera på tävlingar. För mig så förtog tävlingar till slut glädjen med idrotten. Därav mitt val under min tid i Halmstad att hoppa av elitgruppen…plus att jag inte längre begrep riktigt VARFÖR jag plågar mig framåt med all intensiv träning i ur och skur. Jag startade där och då att sluta fly från mig själv!

Kvinnligheten och könsdysforin då? Hur har detta varit idag? Känslan av kvinnlighet har varit högst närvarande idag och jag har känt mig mer HEL som kvinna. En känsla som jag är ödmjukt tacksam över. Kom på mig igår kväll med att fundera över operationer och jag kände så starkt att jag verkligen VILL! Men…jag vågar ännu inte börja längta för jag vet ju inte om jag blir nekad eller tillåten av sjukhuset och de ansvariga där. Men BLIR jag tillåten att få göra operationerna….ojojoj…den dagen kommer jag att sväva på moln. Då kommer jag att kunna starta med de sista mentala förberedelserna i den här resan.

Kramar på er alla

Må kärleken övervinna alla hinder och att hatet blir överöst med kärlek och värme och omvandlas till varmare känslor <3