85. Jag vågar egentligen inte…men…

…jag tror mig försöka mig på att vara optimist…igen.

Känslan i kroppen idag är att:

  • jag trivs i hemmet
  • jag trivs med min kropp mer och mer Ser hur kvinnan börjar träda fram mer och mer.
  • jag känner hur tvångstankarna är på behörigt avstånd
  • jag känner hur de nya medicinerna jag fått mot mörkret verkar vara effektiva
  • jag känner hur jag är på väg att väcka gamla intressen till liv igen
  • jag känner hur det finns en uppsjö av underbara vänner omkring mig. Jag känner mig inte ensam längre. En av de mest fantastiska känslor jag har upplevt!
  • jag känner hur jag börjar våga hoppas på att faktiskt hitta tillbaka till jobbet igen….

….men…jag är så rädd att jag inte kommer att klara av jobbet, så rädd för att mörkret kommer tillbaka…är rädd för att sjukskrivningstiden blir längre än vad jag hoppas att den blir. Egentligen vill jag inte vara sjukskriven alls.

Men imorgon…besöka kirurgen på Sahlgrenska. Har träffat honom för ca 3 år sedan. En utomordentligt skicklig kirurg som utför tex operationer (SRS). Jag hoppas att jag får honom som kirurg. Jag hoppas att det imorgon blir hoppfulla tongångar i konsultationen med honom. Jag hoppas att han kommer vara brutalt naken i sitt sätt att prata om dessa ingrepp för jag vill ha brutal fakta för att kunna ta ett ärligt och äkta beslut för mig själv.

En god vän följer med mig imorgon. Jag tror jag behöver det. Kan lätt falla genom isen annars imorgon. Om det blir jobbiga besked. Jag inbillar mig att jag är stark och det kanske jag är. Men jag är skör så in i tusan just nu.

Snart är det dags att träna en sväng på gymmet. Behöver få känna endorfiner i kroppen. Men innan dess så blir det till att städa lite. Försöker städa hemmet i etapper de dagar jag väl orkar städa. Har redan dammsugit hela hemmet pga lite spilld blomjord på balkongen 🙂

En positiv sak är att jag numera orkar med att städa ca 1 gång i månaden. Förr var det var tredje månad ungefär. Och numera så går jag och småstädar lite sporadiskt lite då och då….så helheten underhålls ungefär som en sådan där robotgräsklippare….den sveper över området slumpmässigt (kan det tyckas) och så gör jag nu i städinsatserna.

Just nu är detta det enda som funkar för mig. Att slaviskt städa hemmet varje vecka en viss dag är helt enkelt en omöjlighet för mig.

Idag fick jag dessutom en underbart vacker grön växt av en god vän. Den heter Doktor Westerlunds hälsoblomma <3 Det är den helgröna i bilden.

Skriver nog mer senare idag.

Kram

<3