86. Dessa mobbare…

Jag vet inte vad det är som gör det, men det är ett väldigt tydligt faktum att väldigt många personer där ute har uppenbara problem med att hantera sin inre sinnesstämning när de får syn på en transperson. Att vara transperson och samtidigt försöka leva i det är rätt svårt att dölja av vissa naturliga skäl.

Men det är inte transpersonen vi ska diskutera nu. Nej, nu är det mobbarna vi ska diskutera, dissekera, vända ut och in, röntga, ja vad fan som, helst för jag vill förstå varför de beter sig som de gör.

Vi människor är ju programmerade av naturen på ett visst sätt. Vi har en reptilhjärna som vill ha de mest basala behoven tillfredsställda. Får vi inte det så mår vi som människa oftast inte bra. Så redan här kan vi utgå från att en människa som inte har de basala behoven tillfredsställda, högst sannolikt inte mår så bra.

Basala behov ser jag som skydd, eld, mat och sex. Människan ÄR programmerad till att föra arten vidare.

På stenålderstiden så var ju skydd tex att ha ett rätt primitivt hem som gav skydd för väder och vind men även vilda rovdjur. Skydd var även att ingå i en grupp. Elden gav värme och andra möjligheter att tillverka saker och laga mat. Denna kemiska process med upphettning av vissa födoämnen ökade energiinnehållet i maten och det blev enklare att överleva.

Sex…tja…sex är fortfarande sex.

Men idag då. Skydd? Vad är det idag? OJ! Nu blir det komplicerat. Skydd är ju allt ifrån att ha ett socialt kontaktnät, jobb så en får pengar till mat och tak över huvudet. Tak över huvudet är dyrt idag…riktigt dyrt. Vi har väl inte direkt sabeltandade tigrar eller ilskna björnar att slåss mot men vi har kreditskulder, banklån etc…förutom allehanda olika sjukdomar. IT-samhället överöser våra sinnen med information. Detta inger en stress som tar bort trygghetskänslan hos många.

Så vad är skydd och trygghet idag? Jag tror att det är väldigt många idag som INTE känner sig skyddade och därmed blir oroliga i kroppen och själen.

Elden då? Förr gav den värme och utökade möjligheter till att laga mat och tillverka föremål/redskap. Idag är det väl mest den öppna eldstaden som vi myser vid under ruggiga kvällar som utgör elden. Matlagning etc sker ju med elektromagnetisk energi som försörjare av de olika systemen i spisar, ugnar, mikrovågsugnar etc.

Kanske är det avsaknaden av elden i vår vardag som gör att det blir så otroligt himlans mysigt och ombonat när vi samlas runt en eld. Det ger en trygghet som ingen elspis i världen kan ge. Återigen…vi är fortfarande kodade på samma sätt som för åtskilliga tusentals år sedan.

Sex? Förr och nu…jag tror att vi idag lever för sex mer för njutningens skull än för att medvetet fortplanta oss. Men vi är förbaskat bra på att fortplanta oss…inget snack om saken. Människans programmering levererar med råge!

Sex: Att vara utan sex, är nog något de allra flesta klarar av under en längre tid utan att bli helt ur balans.

Eld: Att vara helt utan möjligheter till matlagning går ju också….Take Away, restauranger, cafeer, etc…men guuud så långtråkigt. Här ser jag en hälsorisk ur ett mentalt perspektiv.

Skydd: Att vara utan ett skydd i dagens samhälle kan knäcka vem som helst. Om denna situation med ett högst osäkert skydd och med en gnagande otrygghet så utvecklar detta ett sämre mående rent mentalt. Detta mående…kan vara asjobbigt att känna.

Nu har jag två teorier.

De som mobbar är de som har hamnat helt ur balans pga det jag ovan beskrivit och att de vill ta ut sin frustration och missnöje på de som är enklare att komma åt, minoriteter. Gärna grupperingar som i det förflutna har varit väldigt utsatta. T.ex judar, bögar, transpersoner, invandrare. Och de som väljer att ansluta sig till en minoritet och ta ”avstånd” (som mobbarna kan tolka det som) från den stora gruppen kan provocera många. De blir kanske avundsjuka på att andra vågar ta steg som de själva inte vågar göra och riktar då sin ilska mot dessa.

Denna grupp av mobbare är de som inte har koll på sina inre känslor och väljer att projicera det som smärtar ut på andra och detta blir då ofta till antingen våld eller trakasserier. Denna grupp har jag idag lärt mig att faktiskt tycka synd om. De lider ju!

Den andra gruppen….de som har det bra ställt men ändå mobbar….dessa är enligt mig de mest dryga och fascistiska svinen! De mobbar för att trycka ner andra så de kan hävda sig själva och ta sig framåt i samhället på beskostnad av andra. FY FAN för dessa kräk!

Nu vet jag inte om du håller med mig i min lilla amatörmässiga analys om vilka det är som mobbar och varför.

Kommentera gärna!

Kram
<3