87. En av de största dagarna i mitt liv idag

Vet ni vad????

Idag har det hänt något helt underbart för mig!

Dagen började med att jag vaknade vid kl 06.00….låg och snoozade till ca 06.30….sedan gick jag upp. En stor dag idag. Skulle träffa kirurgen på Sahlgrenska Plastikkirurgi. Jag var nervös. Såg mig själv i spegeln på toaletten hemma. Är missnöjd med min kropp. Den behöver bli slankare. Men men…tänkte jag…det får bli som det blir idag.

Kanske det bara blir en konsultation och inget mer. Vi får se.

Åkte in och var på plats på parkeringen strax före 09.00. Traskade bort mot Gröna stråket 7 och mötte där upp en underbar vän som var med som stöd.

Vi satte oss ned i vänthallen efter att jag hade tagit en nummerlapp. Nu var jag stressad. Jag hade ju tid kl 09.00 och nu var klockan lite över….så jag skruvade lite på mig av rastlöshet. Så blev det min tur och jag anmälde mig i receptionsluckan och fick minuten efter följa med en person in i ett rum där jag mötte kirurgen och hans medarbetare.

Jag vet inte vad som hände…men jag minns samtalet jag hade med denna kirurg för 3 år sedan. Då var jag så ostadig och tyckte att samtalet blev nästan skrämmande. Idag var det bara värme och trygghet i luften. Mycket beror….om inte allt beror på att jag nu har landat i mig själv och verkligen har synkat mitt Jag med mina önskningar och i verkligheten.

Vi pratade om komplikationer och jag är ju helt klart beredd på att leva med komplikationer och ränna till sjukhuset stup i kvarten under ett års tid och sen få det bra än att leva resten av mitt liv med detta jävla paket mellan benen.

Och frågan som avgör andra detaljer i operationerna är: ”Vem ÄR jag?”….och inte något annat.

Då sade kirurgen efter att ha kollat lite detaljer. ”Vill du bli uppsatt till operationsanmälan?”…eller något i den stilen. 

Jag höll på att tappa hakan. VAD är det jag hör??? ”JA, det vill jag!” svarade jag med lugn och stadig röst. Fjärilarna tokvaknade i magen….det pirrade till REJÄLT!!! Det kändes så otroligt rätt att ta detta steg nu när jag blev erbjuden det.

Så kan ni fatta!!!! Jag blev idag uppsatt i en kö/väntelista för operationer av underlivet! Helt fucking magiskt! Den första stora milstolpen var när staten bekräftade mig genom att ge mig kvinnligt personnummer. Den andra milstolpen var idag, när jag nu har en reell situation där jag kommer att bli opererad om jag fram tills dess fortsätter att hålla näsan ovanför vattenytan och går ner några kilon i vikt. Men detta ser jag bara som inspirerande då jag älskar att ha sådana målsättningar. Det får mig att leva upp.

Dagen fortsatte sedan med en mycket trevlig pratstund i sjukhusets cafeteria och med en god räkmacka för mig och min vän. Efter detta så skjutsade jag hem min vän och åkte sedan vidare till Alingsås för att träffa en psykolog på Lundströmmottagningen. Där fick jag lite intressant info och lite mer kött på benen.

På min fråga ”Vem kan svara mig på hur kombinationen av Sertralin, Abilify, Androcur och Estradot påverkar min mentala hälsa? Hur vet jag om min psykiska ohälsa är helt beroende av medicinerna eller av något annat?”

En fråga som är väldigt enkel att ställa, men svaret…ja det finns knappt något svar. Detta är ett så komplext område och att svara på denna fråga blir typ: ”Med mediciner i kombination med varandra som påverkar hjärnan är lite som Trial & Error idag…om vi ska vara fullständigt krassa så finns det ingen som vet det exakta utfallet av de olika kombinationerna!”

Ett svar som inte gav mycket tröst…men som ändå gav en inre frid. Då VET jag att jag inte behöver söka efter ett svar på detta längre utan mer kan bara låta det vara så som det är. Sinnesro!

Så idag är en väldigt bra dag för mig!

Det känns helt fantastiskt att få dela med mig av detta till er…då min tid här på bloggen är slut i och med den här veckans slut.

Varmaste kramar till er alla

<3