Tack och hej då <3

Hej på er en sista gång!

Det är nu dags för mig att avsluta den här bloggtiden på 1177.se. Det har varit en stor ära att få skriva om hur mitt liv med Könsdysfori har varit, Könsdysfori är ju ett paraplybegrepp och under detta finns det massor av fler benämningar. Jag har diagnosen Könsdysfori/Transsexuell. Transsexuell har inget med sexuell läggning att göra.

Trans: transition, gå från ena sidan till den andra
Sex: Gender, kön.

Så jag har en diagnos där jag går från ett könsuttryck till ett annat och där JAG behöver göra vissa korrigeringar av min kropp som andra med könsdysfori kanske inte har ett behov av. Vi är så många och ingen är den andre lik.

Resan hit har varit lång. Redan 2011 startade resan till Milla mer koncentrerat och idag blir det då 8 år som har gått. Nu är jag 1 år gammal i hormonbehandling, är i väntekö för operationer av genitalierna, kommer nog om 1-2 månader att få återuppta logopedövningar (träna rösten) plus att jag har min 2:a IPL-behandling av skäggväxt nu den 1/10.

Sjukskriven just nu på jobbet för allt jag traglat mig igenom har tagit all min energi och ork.

Ett nytt nätverk av underbara människor har bildats omkring mig som får mig att känna mig trygg, sedd, omfamnad.

Vem vet, jag kanske påbörjar en blogg på annat håll…men då blir det nog i privat regi. Just nu är det att ge ut en bok som ligger först på Att-Göra-Listan.

Försöker även få till det så att jag kan komma ut till högstadieskolor/gymnasier ute i förorterna till Göteborg och där föreläsa om transpersoner. Detta ämne behöver dammas av och få se solljuset betydligt mer.

Ta hand om er så ses vi kanske där ute någon gång. OCH…om det är du som ser mig före jag ser dig, kom fram och hälsa, tjöta lite…det skulle vara superkul!

Kramar i massor

//Milla
<3

 

4 svar på ”Tack och hej då <3”

 1. Tack för att vi fått följa dig! Modigt, lärorikt och öppenhjärtigt skrivet!
  All lycka i framtiden!

  1. Hej Frida

   Kramar till Dig! Jag ska nog börja blogga vidare på annan plats. Då jag vet vem du är så kommer jag hålla dig underrättad om detta via FB 🙂

   Kram igen

   //Milla

Kommentarer är stängda.