Framtiden är ljus!

Tack 1177 Vårdguiden för att jag fick komma som gäst till er ! Här står Sara och jag och styr in i Stockholms skärgård 2019.

Då var det dags för min sista blogg! Jag har levt snart 20 år med Sara och känner att jag vill sammanfatta åren som en transformation av mig själv. De flesta håller kanske med om att när man får barn så förändras livet totalt i det ögonblick barnet föds, och sedan blir ingenting sig likt.

Jag har till på köpet fått möjlighet att uppleva hur livet fungerar för personer som inte alltid finns med i beräkningarna. Det kan handla om det som Sara lever med; bland annat glutenintolerans, alopeci, och intellektuell funktionsnedsättning.

I takt med att åren har gått tillsammans med Sara har utbudet av glutenfri mat ökat och det har skett fort. Det gör att det har blivit mycket lättare att äta middagar ute, men det händer fortfarande att vi får gå ifrån serveringar på grund av det lilla utbudet, kanske bara en rätt som dessutom är den dyraste. Utomlands har det också fungerat bra. Jag tror att efterfrågan på mer hälsosam mat kommer att fortsätta att utvecklas – precis som det har gjort tidigare, det är bara det att allt tar sin tid.

Likaså har Sara behövt tillgång till ortopedteknik med inlägg i sina skor under alla år. De skor vi köper från ortopedteknik har helt klart fått ett fräckare utseende än tidigare. Eftersom Sara är ganska kort gäller det att tänka på detta i alla sammanhang – i köket där hon lagar mat och äter, när hon är ute och går, när vi spelar piano förstås osv.

Jag som förälder lär mig under åren att se och att hitta lösningar själv men också våga och orka ta hjälp av till exempel habiliteringen med till exempel sjukgymnast och arbetsterapeut. Det som Sara kommer att behöva fokusera på snart är matematik, ekonomi, juridik, svenska språket, mötesteknik, använda sig mer av olika sociala medier, bygga fler relationer. Så det ska bli roligt att starta upp med gymnasieskolan snart. Livet fortsätter med nya spännande utmaningar…

Intersektionalitet kan vara ett bra verktyg att jobba utifrån vad gäller samhällsbygget för oss människor därför att vi behöver förstå varandras funktionsvariationer. Likaså normkritisk pedagogik är ett begrepp som har funnits i många år och som är intressant att studera för att vi ska få ett öppet och tillgängligt samhälle – för alla.

Jag vill i min sista blogg tacka redaktör Jan Kallenberg för utvecklande feedback och för att jag fick möjlighet att göra min röst hörd via 1177 Vårdguiden som ju är ett jättebra initiativ.

Nu drar vi ut till havs och jag tackar för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *