Barnendometrios

Åh, vad jag önskar att flickor inte behövde insjukna i endometrios före artons års ålder. Jag önskar det av hela mitt hjärta, men verkligheten är en helt annan.

Det finns 40 000 flickor i Sverige födda 1996-2004 som lider av endometrios just nu eller kommer att insjukna så snart mensen startar. Var uppmärksam på ditt barns smärtor i samband med menstruation. Sök hjälp om smärtorna är svåra.

Flera av de kvinnor som berättat om sitt liv med endometrios i min bok ”Mitt liv med endometrios” insjuknade när de var barn.

Tjugo kvinnors livsberättelser. Många av dem insjuknade som barn.

Du kan läsa mer om barnendometris här:

http://www.barnendometriosfonden.se/vad-%C3%A4r-barnendometrios–39807068

80 % av alla kvinnor med endometrios insjuknar redan som barn. Barnendometriosfonden arbetar för att barn med endometrios ska få rätt vård. Här följer ett citat från Barnendometriosfondens hemsida:

”Idag tar det i genomsnitt 8 år att få en diagnos och flera år innan behandling. En stor
anledning till det är att vården missar barnen. Det vill vi förändra. Tillsammans
med er i vården vill vi skapa en infrastruktur kring barnen med endometrios och
på så sätt hjälpa dem till snabbare behandling och diagnos – och ett bättre liv.” 

Barnendometrios är ett ord som används för att uppmärksamma barn med endometrios

Tillsammans kan vi hjälpa alla flickor som insjuknar i endometrios att få rätt vård och stöd. Både flickan och familjen påverkas mycket av sjukdomen och det är viktigt att slippa vänta i åtta år på att få diagnosen endometrios. Åtta års lidande ska inget barn behöva gå igenom.

Hjälp oss att skrida kunskap om endometrios. Kan ett barn få hjälp tidigt i livet så har min blogg gett det barnet en ljusare framtid. Jag önskar av hela mitt hjärta att inget barn behövde uppleva den smärta endometrios kan innebära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *