Tack för mig, tack till dig

Vi har kommit fram till mitt sista inlägg som gästbloggare på 1177.se Västra götalandsregionen.

Jag är så oerhört tacksam över att jag fått möjlighet att sprida kunskap om den kroniska sjukdomen endometrios.

Idag är jag blödningsfri och i stort sett smärtfri, men jag tror att jag och många andra kvinnor med sjukdomen endometrios funderar över hur vårt liv sett ut om vår sjukdom upptäckts tidigare i livet.

Vi har alla drömmar i livet och min högsta dröm var att få bli mamma. Min näst högsta dröm var att bli författare. Jag är så glad att endometrios inte hindrade mig från att nå mina viktigaste mål i livet, även om det tog många år innan jag nådde mina drömmar.

Många undrar om vi inte vill ha fler barn och jag svarar ofta att jag inte vågar gå igenom en graviditet till. Jag vet att ingen graviditet är den andra lik, men jag vill inte riskera att inte kunna vara en närvarande mamma för Nova.

Min högsta dröm har gått i uppfyllelse – bli mamma!

När mina skov försvann för ett år sedan, så kunde jag inte ana att det fanns en sådan enorm kreativitet inom mig. Under år 2020 har jag skrivit en bok om endometrios ”Mitt liv med endometrios”. Jag har också skrivit fyra kort romaner. Tre av dem ingår i trilogin med namnet ”Caisas resa”. Mitt fjärde bokmanus kommer att ges ut i april 2021 och heter ”Slussvaktarinnan i Töcksfors”. Jag hade aldrig kunnat skriva dessa bokmanus med smärtor tre av månadens fyra veckor. Jag är så tacksam att jag fann en behandling som fungerar för mig!

Ellinor med trilogon ”Caisas resa”
Illustratör: Pernilla Ulldahl

Ett annat mål i mitt liv har också blivit att så många endometrios-patienter som möjligt ska få hjälp i tid, men hur ska vi kunna gå till läkaren och säga: ”Jag tror att jag har endometrios”, om vi inte vet att sjukdomen existerar?

Jag önskar att du som läser mina blogginlägg delar dem på sociala medier, så att fler och fler får upp ögonen för sjukdomen.

En av tio kvinnor drabbas av sjukdomen endometrios, men väldigt få förstår att det handlar om en sjukdom, för kvinnor har ont när de har mens.

Jag vill återigen göra alla uppmärksamma på att smärta inte går att mäta. Din fru, syster, dotter, mamma eller vän kan ha sjukdomen endometrios. De kanske lider helt i onödan och kan få hjälp av sjukvården som ger dem en helt ny livssituation.

Så här avslutar jag min bok “Mitt liv med endometrios” och så vill jag också avsluta mitt sista blogginlägg på 1177.se Västra götalandsregionen.

Tack än en gång för att jag fick möjlighet att skriva om endometrios.

“Vi vill att ni ska förstå att vi inte överdriver. Vi lider av fruktansvärda smärtor om vi inte får hjälp att hitta rätt typ av behandling för just vår kropp.

Precis så här ont kan din vän, dotter, fru, kollega eller patient ha just nu. Vi vill öka kunskapen om endometrios i samhället och inom sjukvården, därför finns boken Mitt liv med endometrios.

Tack för att du läst våra livsberättelser och sprider kunskapen vidare.”

Tack än en gång för att jag fick möjlighet att skriva om endometrios.

Va rädda om varandra!

Tack för mig! Tack till dig!

Här kan du läsa mer om endometrios:

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar–besvar/konsorgan/klada-och-smarta-i-underlivet/endometrios/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *