Presentation

Bild på Ellinor Wikman

Mitt namn är Ellinor Wikman. Jag är 42 år och bor tillsammans med min man och vår dotter Nova 3 år i Dals-Ed i vackra Dalsland. Jag arbetar som lärare, specialpedagog, författare och kursskapare. Under hösten 2020 kommer jag också få möjligheten att vara gästbloggare på 1177 Västra Götaland. Jag kommer att blogga om endometrios.

2014 kändes som vårt år. Vi längtade efter att få bli föräldrar. Nygifta gick vi till fertilitetskliniken för att starta en IVF (provrörsbefruktning). Istället för att bli gravid tvingades jag att opereras akut. I min buk fanns en cysta som var 12 x 14 cm och när jag opererades upptäcktes en aggressiv endometrios.

Jag hade inte tid att stanna upp och lära mig mer om min sjukdom. Mitt fokus var att bli gravid. Idag inser jag att om jag lärt mig mer om min sjukdom, så hade livet kanske sett annorlunda ut. Hormonerna som användes vid provrörsbefruktningen gjorde min sjukdom mycket värre. Åren 2014-2017 är de psykiskt och fysiskt mest påfrestande åren jag varit med om.

Jag älskar att skriva och jag tror att skrivandet varit min räddning. På fritiden tycker jag också mycket om att gå promenader i skogen, leka och busa med vår dotter, skriva dagbok och brev till mina brevvänner, samt se på spännande serier med min man på kvällarna, när vår dotter somnat.